ЗДРАВЕ

Сексуално образование/здраве в България? Сексуално образование в България липса, следователно сексуалното здраве на българина е лошо.

PREP

PrEP е таблетка, която те предпазва от ХИВ. Можеш да ползваш PrEP само ако си ХИВ-негативен. Информацията на тази страница е предназначена за гей...

ХИВ/СПИН

Какво е ХИВ / СПИН? ХИВ или HIV (Human Immunodeficiency Virus, „човешки имунодефицитен вирус“) е вирусна инфекция, която атакува човешката имунна система.

HPV

HPV (човешки папилома вирус) е вирусна инфекция с над 170 щама. Повечето са безвредни, но някои могат да причинят генитални брадавици (кондиломи)...

ХЕПАТИТ А

Много хора, включително медицински лица, продължават да забравят факта, че хепатит А може да се предава по сексуален път.

ХЕПАТИТ B

Хепатит B е вирусно заболяване, което засяга черния дроб. Хепатит B (заедно с хепатит C) е основен причинител на чернодробна цироза/рак по света.

ХЕПАТИТ C

Хепатит C е вирусна инфекция, която основно вреди на черния дроб. Хепатит C (заедно с хепатит B) е основен причинител на чернодробна цироза и рак на черния дроб по света.

СИФИЛИС

Сифилис е бактериална инфекция. Когато бактерията прекара твърде дълго време в тялото, става изключително трудно лечима и може да доведе до ...

ГОНОРЕЯ

Гонорея е бактериална инфекция, която може да бъде намерена в уретрата (там от където ти излиза урината), ануса, гърлото и очите.

ХЛАМИДИЯ

Хламидия е бактериална инфекция. Може да доведе до безплодие и необратими щети на репродуктивните органи.