Изпитваш дискомфорт след прием на Emtricitabine/Tenofovir? Подай сигнал

0
440

Неотдавна продуктът Truvada, беше заменен с генерична версия на Emtricitabine/Tenofovir – компонент от антиретровирусната терапия на ХИВ-позитивните пациенти в България.

Наред с множеството сигнали от пациенти в отделението, ние също получихме доста оплаквания относно странични ефекти, свързани с приема на медикамента.

Поради това предлагаме официален формуляр за съобщаване на нежелани лекарствени реакции от немедицински лица към Изпълнителна Агенция по лекарствата.

Ако изпитваш физически дискомфорт след прием на генеричната таблетка Emtricitabine/Tenofovir, те приканваме да попълниш формата, като имаш спокойствието, че сигурността за запазване конфиденциалността на личните ти данни е гарантирана.

След подаване на формуляра ще получиш потвърждение на мейла си, а до няколко дни и лично обаждане от лице, което ще се представи от името на Изпълнителна агенция, за да потвърди, че сигналът е изпратен лично от теб и не е фалшив.

Това е стандартна процедура при подаване на сигнал за всеки един медикамент, без оглед на конкретното лечение.

Попълването и изпращането на формуляра е от изключителна важност за това сигналите за странични ефекти от медикамента да достигнат до институциите, от които зависи вземането на мерки по проблема. Твоята активност има решаващо значение!

Ето връзката за попълване на формуляра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here