ХИВ Непредаваем | Разкрий своя статус както и когато прецениш

0
442

Ако ти си ХИВ-позитивен, почнал лечение и с Неоткриваем вирусен товар, отново трябва да си припомниш факта, че не можеш да предадеш ХИВ по сексуален път. Дори ако не ползваш презервативи по време на секс.

Науката и научният консенсус относно Н=Н коренно променя нещата в гей общността и особено чисто сексуалните взаимоотношения между хората.

Като човек с ХИВ Непредаваем статус, ти можеш да правиш секс без да се страхуваш за своя партньор. Това е уникално усещане.

Все още са твърде малко хората, които лесно споделят, че са с Непредаваем ХИВ докато правят своята онлайн (Grindr, Planetromeo) уговорка за секс. Някои лъжат, че са на PrEP, което не е добра идея, но след като са с Непредааем ХИВ, в рамката на еднократните сексуални взаимоотношения, няма реална разлика.

Нещата са по-сложни когато става дума за сериозни взаимоотношения.

Не е добра идея да скриеш своя статус от човек, с който искаш да имаш нещо повече от секс.

Стигмата около ХИВ е брутална. Твърде много ХИВ-негативни гей мъже все още приравняват ХИВ със СПИН, което е грешно и фактически невярно. Но при желание за нещо по-сериозно, разговорът относно твоя статус е ключов. Премълчаването на хронично заболяване или още по-лошо, лъгането относно него е потенциалното посяване на лошо семе, което може да прерасне в причина за раздяла или пренасяне на вина в моменти на спор в една връзка.

Ако се намираш в ситуация, в която разкриваш своя ХИВ статус пред човек, с който смяташ, че искаш да имаш нещо сериозно, ти си герой. Ти вече си направил нещо, което малко хора имат смелостта да направят.

Съвет: опитай да създадеш интерактивен разговор. Попитай го какво знае за ХИВ и сексуално здраве, тествал ли се е и подобни. Начинът по който той реагира, ще ти даде важна информация, спрямо която ще можеш да прецениш дали си интелектуално заинтересован от човека пред теб.

Ако този човек реагира лошо и се отдръпне, вярваш или не, това са добри новини за теб. Не ти трябват сериозни взаимоотношения с човек, който не е грамотен относно науката около ХИВ, както и с човек, който няма желанието да чуе това, което му казваш за своя Непредаваем статус.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here