ХИВ Непредаваем | Разкрий своя статус както и когато прецениш

0
920
ХИВ Непредаваем
ХИВ Непредаваем

Ако ти си ХИВ-позитивен, почнал лечение и с Неоткриваем вирусен товар, отново трябва да си припомниш факта, че не можеш да предадеш ХИВ по сексуален път. Дори ако не ползваш презервативи по време на секс. Ти имаш ХИВ Непредаваем статус.

“ХИВ Непредаваем” = овластяване

Науката и научният консенсус относно Н=Н коренно променя нещата в гей общността и особено чисто сексуалните взаимоотношения между хората.

Като човек с ХИВ Непредаваем статус, ти можеш да правиш секс без да се страхуваш за своя партньор. Това е уникално усещане.

Все още са твърде малко хората, които лесно споделят, че са с Непредаваем ХИВ докато правят своята онлайн (Grindr, Planetromeo) уговорка за секс. Някои лъжат, че са на PrEP, което не е добра идея, но след като са с Непредааем ХИВ, в рамката на еднократните сексуални взаимоотношения, няма реална разлика.

Нещата са по-сложни когато става дума за сериозни взаимоотношения.

Не е добра идея да скриеш своя статус от човек, с който искаш да имаш нещо повече от секс.

Стигмата около ХИВ е брутална. Твърде много ХИВ-негативни гей мъже все още приравняват ХИВ със СПИН, което е грешно и фактически невярно. Но при желание за нещо по-сериозно, разговорът относно твоя статус е ключов. Премълчаването на хронично заболяване или още по-лошо, лъгането относно него е потенциалното посяване на лошо семе, което може да прерасне в причина за раздяла или пренасяне на вина в моменти на спор в една връзка.

Ако се намираш в ситуация, в която разкриваш своя ХИВ статус пред човек, с който смяташ, че искаш да имаш нещо сериозно, ти си герой. Ти вече си направил нещо, което малко хора имат смелостта да направят.

Съвет: опитай да създадеш интерактивен разговор. Попитай го какво знае за ХИВ и сексуално здраве, тествал ли се е и подобни. Начинът по който той реагира, ще ти даде важна информация, спрямо която ще можеш да прецениш дали си интелектуално заинтересован от човека пред теб.

Ако този човек реагира лошо и се отдръпне, вярваш или не, това са добри новини за теб. Не ти трябват сериозни взаимоотношения с човек, който не е грамотен относно науката около ХИВ, както и с човек, който няма желанието да чуе това, което му казваш за своя Непредаваем статус.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here