Евтините комплексарски трикове в платформите за гей запознанства

0
2434
Гей запознанства
Гей запознанства

Онлайн платформите за гей запознанства рядко имат общо с реалния живот. Абсолютно всеки от нас може да излъже за едно или много неща относно себе си и не малко хора правят именно това – лъжат за едно, или много неща относно себе си в интернет.

Независимо дали е уебсайт или приложение, платформи за гей запознанства като Grindr и Romeo често служат като филтър за нечии комплекси. Твоят профил е аватар, който ти създаваш. Управлението му често включва съзнателното редактиране на истината. Внимавай, защото не е трудно да прекрачиш много граници и да стреснеш онзи готин пич, с който си чатиш от известно време, когато най-накрая се видите на живо!

Ако си от хората, които са качили своя ясна снимка в лице на профила си, ти си сред победителите в живота. Разбрал си, че твоята сексуална ориентация е нещо напълно нормално. Не само това, осъзнал си, че нормалните неща, като това да си гей, не е нужно да бъдат крити. Ако успоредно с това си дал точни данни за възраст, ръст и тегло, ти си еднорог.

Много хора, за съжаление, не попадат в тази графа.  

Кой са най-често срещаните трикове в онлайн пространството за гей запознанства?

Ще ти дам снимки, ако преценя: Той няма снимка в лице или не праща още в самото начало, но настоява да си говориш с него. Не само това, понякога иска повече твои снимки, без да е пратил дори една своя.

Той смята, че му дължиш нещо: Често има негативни реакции от сорта на „защо не ми отговаряш?“, „ти си невъзпитан“ и подобни. Ясно разбери, че не дължиш обноски на хора, които или не са прочели профила ти, или нямат снимки, или имат очаквания, защото са ти пратили снимки. Това е онлайн пространство, не е реална среща. Опцията да игнорираш онлайн е напълно нормална, както и опцията да блокираш.

Аз съм висок, мускулест и с готин кур: Не. Мъжете по света, които са реално високи, реално мускулести и с реално готин кур, са малко. Тук идва моментът да си припомниш, че животът не е порно филм. Не само това, не е нужно да разсъждаваме за живота като порно филм. Дори да е само секс, двама души от най-различни форми и възрасти могат да имат невероятен еднократен секс по между си. Просто и двамата трябва да носят у себе си комбинацията от реализъм и самочувствие. Да, гей мъже, които не са високи и/или мускулести и/или с готин кур, могат да имат самочувствие.

Какво ще ми правиш? / Просто искам да бъда изчукан: А… да, моментът, в който той решава, че си ходещо дилдо; ако си падаш по това, няма нищо лошо, но повечето хора харесват споделени действия в леглото и твърде късно разбират, че някой просто иска да бъде изчукан.

Щом съм решил, че изглеждам на 28, значи съм на 28: Човешката наглост не би трябвало да бъде изненадваща, но понякога начинът, по който е сервирана, я поддържа достатъчно свежо шокираща и грозна. Независимо дали той сам е решил, че изглежда на 28, вместо реалните 38 или твърди, че „всеки така смята“, бъди напълно свободен да изразиш разочарование, ако изпитваш такова. Ти си в правото си да го направиш. Обичай своите права.

Ела до нас: Ти си видял определени снимки, минал си през банята, готов си за секс, отиваш до тях и той разчита на това, че „понеже си бил целия този път“, с добавената труд и техника, ще преглътнеш черно-бялата разлика между човека, който ти отваря вратата и аватара от снимките в профила. Винаги можеш да кажеш „не“, дори казвай „не“ всеки път, когато виждаш, че си бил излъган.

Стари (чужди?) снимки: Това вероятно е един от най-влудяващите трикове. Нито една от тактиките по-горе не помага на никого, но тази е особено грозна. Не дължиш нищо на никого, особено ако виждаш, че е излъгал за неща, които са важни за теб (възраст, ръст, тегло, размерите там долу и прочие), или пък е имал наглостта да ти прати чужди снимки.

Какво обяснява морето от лъжи и комплекси в платформите за гей запознанства?

От една страна е вярно, че много от гей мъжете, които прибягват до тези евтини трикове, са жертва на своето общество, защото са израснали и отгледани в една наистина хомофобска България. Но от друга, няма какво да се залъгваме, тези евтини трикове са удобни за много от тези мъже, те са наясно с факта, че конкретните тактики им вършат работа и следователно продължават да се възползват от тях. Колкото по-дълго всеки един от нас толерира и/или сам практикува нещата, описани по-горе, толкова по-трудно ще стигнем до една по-добра гей общност.

Когато вече имаш среща на живо и той не ти допада, веднага кажи „не“. Колкото повече се срамуваш да го отрежеш, толкова по-вероятно е той да се опита да се възползва от точещото се време.

Не прави неща, които не ти харесват, с хора, които лъжат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here