GHB | Употребата на G буквално убива гей мъже

0
1689
GHB
GHB

Dispatches, заедно с BuzzFeed и организацията Terrence Higgins Trust обединяват усилията си в провеждането на най-мащабното анкетиране на потребители на GHB, за да проучат въздействието на наркотичното вещество, което често е наричано просто G.

G редовно се използва по време на ChemSex.

GHB вероятно убива стотици гей мъже на година в Обединеното кралство, но не получава нужното внимание от властите. Откритията са отразени и в документалния филм “Секс, наркотици и убийства“. Професионалистите казват, че употребата на G е сериозен проблем, който касае общественото здраве.

GHB проучване

Две трети от 2 700 G потребители, които участват в проучването, споделят, че имат сериозни проблеми с наркотиците. Анкетираните разкриват, че някои от последствията са пристрастяване, предозиране или сексуално посегателство върху тях.

Половината от потребителите на G в това проучване съобщават, че са изгубвали съзнание, а 93% от тях казват, че познават и други хора, на които това им се е случвало.

Над 25% от участниците съобщават, че върху тях е било извършено сексуално посегателство, а 80% от тях заявяват, че познават някой друг, който също е бил нападнат, докато е бил под влиянието на G.

Почти 50% от потребителите на G казват, че са стигали до предозиране.

Повечето респонденти не са знаели, че хъркането може да бъде критичен предупредителен знак, че някой започва да изпада в смъртоносна кома. Само 20% заявяват, че ще се намесят, ако някой хърка силно.

Повече от един от четирима от анкетираните потребители на G заявяват, че знаят за някой, който е умрял в резултат на употребата на този наркотик.

Какви поуки относно GHB мога да си взема?

Д-р Оуен Боден-Джоунс, основател на Club Drug Clinic в Лондон, първата в Обединеното кралство, ползваща метод за третиране на зависимостта от G споделя:

„Единственото нещо, което наистина е различно за GHB, е тънката разлика между количеството, което потребителят приема за постигане на желания ефект и количеството, което води до предозиране. […] национални статистически данни показват, че през последното десетилетие броят на хората, които умират с открит GHB в система, е около 20 годишно […] това вероятно се разминава с реалността, защото когато има смъртен случай, не винаги се прави токсикология, за да се установи дали има наличие на GHB.”

При употребата на наркотични вещества, като GHB (G), падат много, повечето или всички сексуални задръжки. Намираш се в ситуация, в която можеш да бъдеш изнасилен, можеш да се инфектираш с ХИВ, хепатит C и всички сексуално предавани инфекции (СПИ). Тествай се на всеки 3 или 6 месеца.

Ако смяташ, че имаш зависимост към GHB или което е и да е друго вещество, сподели с близък до теб човек и потърси помощ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here