Спонтанен Секс в Период на Пандемия? Размисли!

0
852

Животът на всички хора в България (и не само) е коренно променен.  

Заради COVID-19 пандемията не работят кафенета, ресторанти, клубове и барове – ключови места, където хората често се събират.

За много гей мъже, тези места са особено важни, защото често предоставят защитено пространство, където можеш да социализираш с други хора като себе си.

Считайки липсата на допустимост до тези места, в момента много хора са изолирани по домовете си. Много от тези хора или са без работа или са с намалено количество работа – перфектна възможност за повече секс.

Това е много лоша идея, считайки коронавирус пандемията, която е обхванала страната и света.

По време на секс се случва изключително много волно и неволно докосване по най-различни места от тялото на човека, с който правиш секс – това е идеална възможност за предаване на коронавирус инфекцията.

Предстои да разберем до колко COVID-19 е опасен за по-младите, сексуално активни хора. Независимо от това, вече знаем, че заболяването е придружено от по-висока смъртност, сравнено с грип. Освен това, за грип имаме ваксина, за новия коринавирус – все още не.  

Но дори да се окаже, че COVID-19 не е особено опасен за теб, важно е да се отбележи, че твоите родители, баби, дядовци и по-възрастни роднини не са заменими.

Именно това са хората, които могат лесно да станат жертва на COVID-19, заболяването причинено от новия коринавирус.

Вирусът е шокиращо лесно предаваем. Вече има проучвания, че може да живее по повърхности над две седмици.

Всичката тази информация цели да те стимулира да помислиш активно за другите. Онези хора, които можеш да инфектираш с коронавирус, дори да си приел риска, че при теб заболяването би могло да мине без симптоми.

Като премахнем опасността, която представляваш за по-старите хора, колкото по-стриктно спазваш препоръките по социално дистанциране, толкова по-бързо ще отмине COVID-19 пандемията и ще отворят заведенията.

Не забравяй редовно да си миеш ръцете с вода и сапун в продължение на поне 20 секунди.