Janssen4Patients избра ХИВ ресурсния център на АЙВЪР

0
727

Janssen4Patients, здравна платформа на Janssen – Pharmaceutical companies of Johnson & Johnson, избра ХИВ ресурсния център на фондация АЙВЪР за информационна ХИВ/СПИН база за своите посетители.

Иновативно партньорство

Това е ключова стъпка в правилната посока за актуална ХИВ информираност на разнородни пациенти, медицински специалисти, експерти и всеки от общото население, който ще посети платформата.

Партньорството е иновативен пример за инфо сътрудничество между българска неправителствена организация, фокусирана върху ХИВ и един от фармацевтичните лидери в света.

Обществено значими ХИВ научни факти (Н=Н)

Посетителите на ресурсния център на Janssen ще могат да се запознаят с важния научен консенсус, че Неоткриваем ХИВ = Непредаваем ХИВ, или с други думи, ХИВ-позитивни пациенти, които се придържат към своята терапия, не могат да предадат ХИВ по време на секс.

Платформата се фокусира върху множество състояния

шизофрения, псориазис, хронична лимфоцитна левкемия, мултиплен миелом, рак на простатата, болест на крон, голямо депресивно разстройство, а съвсем от скоро и ХИВ.

Чудесен тайминг поради две причини

  • Една епидемия (COVID-19) не бива да засенчва факта, че все още има ХИВ/СПИН епидемия. Над 38 милиона души по света живеят с ХИВ, но само 26 милиона от тях имат достъп до антиретровирусна терапия (АРТ), поддържащото лечение за ХИВ.
  • Посетителите на Janssen4Patients ще получат чудесната възможност да се информират относно ХИВ в периода на Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, 1-ви декември.

Твоят ХИВ статус?

Ако някога (дори само веднъж) си правил анален или вагинален секс без кондом, е силно препоръчително да се тестваш за ХИВ