Хепатит C тест | твоето здраве наистина е в твоите ръце!

0
552
хепатит C тест
хепатит C тест

Глобалната COVID-19 пандемия ни напомни за нелогичния скептицизъм към медицината. В реално време виждаме как хора умират, защото отказват да се ваксинират. Скептицизмът спрямо лекуването на хепатит C не е толкова по-различен. Има хора, живеещи с хепатит C, които вярват, че всичко им е наред и отказват да бъдат излекувани. Като резултат, някои от тях умират. Следователно, една от най-важните стъпки към твоето здравно овластяване е хепатит C тест. За инфекцията вече има окончателен лек, който е наличен в България и безплатен чрез НЗОК.  

Твоето здраве е в твоите ръце, наистина!

Никой не може да те тества за хепатит C насила. Също така, никой не може да те накара да се излекуваш от хепатит C, ако се окаже, че живееш с вируса. От теб зависи да си наясно с фактите. Научният консенсус е повече от ясен: хепатит C може да доведе до рак на черния дроб. Следователно е шокиращо, че има хора, които са склонни да стигнат до там – да позволят на вирус, за който вече има лек, да съсипе здравето им.

Можеш да разбереш, че си инфектиран само чрез хепатит C тест

Важно е да се отбележи, че някои хора смятат, че изследвания като пълна кръвна картина ще им дадат яснота за това дали имат хепатит. Подобни вярвания нямат нищо общо с реалността. Единствено хепатит C тест може да определи дали имаш или нямаш хепатит C. При хората, които са инфектирани с вируса, често липсват симптоми. Това е друг важен фактор, който е редно да засили общественото желание за мащабно изследване на инфекцията.

Хепатит C тест – безплатно и анонимно в цяла България

В България никога до сега не е имало толкова много места за безплатно и анонимно изследване за хепатит C вирус (HCV). Можеш да си направиш хепатит C тест в над 180 лаборатории в страната. За да разгледаш пълния списък, натисни тук.