Сламинг и хепатит C – Slamming и SlamSex в гей общността

0
652
Сламинг и хепатит C
Сламинг и хепатит C

В гей общността вече често се говори за ChemSex и хепатит C. Все още, обаче, не се обръща достатъчно внимание на сламинг и хепатит C.

Какво е Сламинг?

Употребата на психоактивни вещества по време на секс се нарича ChemSex (Кемсекс). Но конкретно инжектирането на наркотици се нарича Slamming (Сламинг). Съответно употребата на инжекционни наркотици по време на секс се нарича SlamSex. Изключително важно е да се отбележи, че винаги е най-безопасно изобщо да не се приемат непознати или забранени наркотици. Ако решиш да използваш наркотици, бъди информиран за рисковете и процеса относно възможно най-безопасната употреба.

Не говорим достатъчно за сламинг и хепатит C

Сламинг, или инжектирането на наркотици, е най-опасният начин за приемането на наркотици. Рискът от свръхдоза е повишен, а смъртните случаи са по-чести.

Много наркотици могат да увредят вените и артериите, причинявайки кръвни съсиреци, абсцеси или гангрена.

Продаваните наркотиците често не са чисти, защото са смесени с други вещества. Шансът в твоето тяло да влезе и нещо друго, освен наркотичният продукт, е висок.

Споделянето на игли и инжекционно оборудване като спринцовки, филтри и лъжици увеличава риска от заразяване с ХИВ. Рискът от инфектиране с хепатит С е още по-висок. Именно заради това, сламинг и хепатит C са силно свързани. 

Сламинг и хепатит C ходят ръка за ръка

Шансът да се заразиш с хепатит C по време на сламинг, SlamSex и SlamSex партита е изключително висок. Хепатит C се предава чрез кръв, а инжектирането на наркотици е обвързано именно с кръв.

Съвети за по-безопасна употреба: ако решиш да се инжектираш с наркотик, увери се, че ползваш чисти игли и оборудване. Научи се как да ги използваш правилно.

Все още не си се тествал за хепатит C?

Направи го веднага щом можеш. Важно е всеки гей мъж да знае своя хепатит C статус. Безплатно и анонимно тестване за хепатит C се осъществява в над 180 лаборатории в България. Харесай си удобен за теб линк от тук.