Групов секс и хепатит C – какво трябва да знам като гей мъж?

0
691
Групов секс и хепатит C
Групов секс и хепатит C

В гей общността (и не само) практикуването на оргии регулярно присъства в сексуалния диалог. Но сякаш не се говори достатъчно за групов секс и хепатит C.

Много непознати хора на едно място

Дали заради невидим натиск от общността, дали заради партньор или приятел, много гей мъже решават да пробват групов секс. Ако възнамеряваш да пробваш оргия, ясно знай, че ще се озовеш на едно място с непознати хора. Сам по себе си, този факт ясно трябва да те алармира, че някои от тях могат да са заразени с различни сексуално предавани инфекции. Една такава е хепатит C вирус (HCV).

Групов секс и хепатит C – употреба на наркотици

По време на оргиите в гей общността се случва честа употреба на психоактивни вещества с цел повишаване на сексуалното влечение. Част от тези наркотици са т.нар. по-леки вещества. Други са тежки и опасни за живота, като венозните наркотици. Желанието за употреба на предпазни средства много лесно се изпарява при употреба на психоактивни вещества. Следователно, това е ситуация, в която групов секс и хепатит C често са взаимосвързани. От друга страна, гей мъже са стигали и стигат до свръхдоза (предозиране с дадения наркотик) по време на групов секс. Като резултат, понякога има смъртни случаи.

Групов секс и хепатит C – как да се предпазя

Инфекциите настрана, запомни, че не си длъжен да правиш нищо, което не ти допада. Също така, ти винаги можеш да кажеш „не“ и „стоп“, когато дадена практика започне да не ти харесва. При оргиите, фистинг без ръкавица и анален секс без кондом увеличават риска от инфектиране с хепатит C. Този риск се повишава при употребата на наркотици, защото падат много или всички задръжки. Отделно, „не“ и „стоп“ се казват много по-трудно под влиянието на наркотици.

Къде да се тествам за хепатит C?  

Изследвай се анонимно и безплатно за хепатит C на един от тези адреси.