За какво ми е да се тествам за хепатит C вирус?

0
546
Тествам се за хепатит C
Тествам се за хепатит C

Подобно на ситуацията с ваксините, които предпазват от инфекциозни заболявания като COVID-19, изследването за хепатит C е правилна стъпка в грижата за твоето здраве. Съществуват редица сериозни и важни причини, които директно отговарят на въпроса „защо да се тествам за хепатит C?”.

Първо и най-вече: дължиш го на себе си

Ако си заинтересован от твоето здраве и благосъстояние, препоръчително е да се тестваш за хепатит C. Този ход не е по-различен от редовното посещаване на фитнес, правилно хранене, тичане, разходка сред природата, или йога и медитация. Изследването за често срещана инфекция, която може да доведе до рак и която в повечето случаи няма симптоми, попада в графата „грижа за себе си“.

„Защо да се тествам за хепатит C?”: дължиш го на общността

Винаги можеш да помогнеш на гей общността чрез добър пример. Гей/би младежите и мъжете продължават да се срамуват от разговори за сексуално предавани инфекции като хепатит C. Хората продължават да употребяват термини като „полови болести“, „онези болести“, „чист ли си?“ и други неточни думи и фрази. Липсата на конкретика при разговори за здравето остава много неизяснени въпроси. Като резултат, общността продължава да бъде неинформирана.  

Дължиш го на общественото здраве

Подобно на колективния имунитет, който се постига чрез ваксиниране на 70, 80 или 90% от населението, скринигът за хепатит C има сходни идеални цели. Ако всеки човек, без изключение, се тества за хепатит C, всички хора ще знаят своя статус. Лицата с потвърдени положителни резултати ще се излекуват. В последствие, ще има рязък спад в смъртните случаи, причинени от хепатит C и драматично подобряване на общественото здраве.

„Защо да се тествам за хепатит C?”: няма причина да не го направиш

Безплатно е, анонимно е, има окончателен лек, който се пие между 2 и 3 месеца и е високоефективен в изчистването на вируса от тялото. Тествай се на удобен за теб адрес още днес. Харесай си лаборатория, като кликнеш ТУК.