Тествай се с най-точните безплатни ХИВ тестове в България

0
3113
Безплатни ХИВ тестове
Безплатни ХИВ тестове

Можеш да се изследваш с най-точните безплатни ХИВ тестове на повече от 200 локации в България. Кликни ТУК, за да си харесаш удобен за теб адрес. След като си избереш обект и си там, просто трябва да кажеш “програма АЙВЪР” и ще те изследват безплатно и анонимно за ХИВ. Преди да се тестваш, задължително направи сметка, че са изминали поне 30 дни от последния секс без предпазни мерки. 

Защо това са най-точните безплатни ХИВ тестове?

Програма АЙВЪР се осъществява във всички обекти на лаборатория РАМУС в страната. Освен че това е най-мащабната кампания за изследване на ХИВ в историята на България, това е и единствената кампания, която предоставя безплатно изследване за ХИВ чрез тестове от четвърто поколение. Тези тестове успоредно изследват за ХИВ антиген (p24) и за ХИВ антитела. Този факт ги прави по-надеждни, защото след инфекция с ХИВ, p24 антиген се засича по-рано от антителата. За сравнение, всички други безплатни ХИВ тестове в страната изследват единствено и само за антитела.

Имаш съмнение, че си преболедувал маймунска шарка? Тествай се за ХИВ

Сексуално предаваните инфекции понякога вървят ръка за ръка. Не е изключено човек, който е преболедувал маймунска шарка, да има и друга инфекция, която се предава по сексуален път. Изследвай се за ХИВ, ако имаш каквото и да е съмнение, че имаш или си имал друга сексуално предавана инфекция.

Кажи на своите гей приятели също да се тестват за ХИВ

За голямо съжаление, ХИВ продължава да е тема табу не само в обществото, но и в гей общността. Много гей/би младежи и мъже все още възприемат ХИВ и сексуалното здраве като неприятни теми, за които не бива да се говори. Един проблем може да бъде разрешен само когато се говори за него. Имаш гей/би приятели, които правят анален секс без предпазни мерки и не смеят да се тестват за ХИВ? Тествай се заедно с тях.

***

Инициативата #MPVandHIVbg се осъществява с подкрепата на Gilead Sciences Europe Ltd.