Голямото самозалъгване: “Правя секс с мъже, но съм хетеро”

0
415
Секс с мъже
Секс с мъже

Нека изясним нещо: сексуалният акт между двама мъже може да бъде единствено и само хомосексуален. Някои от тези мъже правят секс и с жени, следователно те са бисексуални. Други мъже правят единствено и само секс с мъже – те са хомосексуални.

Ти си мъж, който прави секс с мъже? Значи си поне бисексуален

Втълпяваш си, че си хетеро? Тогава какво правиш в приложенията за гей запознанства? Ако правиш секс с мъже, няма как да си “хетеро” (хетеросексуален). Дори да имаш (или си имал) приятелка/съпруга, на която изневеряваш с мъже, отново няма как да си хетеро. В гей средите “хетеро” терминът е доста разтегливо понятие и следователно, източник на регулярно объркване. Някои гей мъже ползват термина “хетеро” / “str8”, за да намекнат, че определен гей/би мъж има хетеросексуално излъчване. Само по себе си, това е парадоксално и идва от често набиваните представи за това какво значи да си мъжествен или женствен. Понякога “хетеро” се ползва, за да окачестви дали на даден гей/би мъж му “личи”, че е гей или “не му личи”.  

“Щом съм само активен и само ми лапат, аз съм хетеро”

Пак не. Щом ти лапа мъж, ти имаш хомосексуално изживяване; щом чукаш мъж, ти отново имаш хомосексуално изживяване. Самоопределянето като “хетеро” от практически хомо/бисексуални мъже е вредно за всички – за тях самите и за широката общност. Хетеронормативността очевидно е прокарала своите вредни лапи и в гей средите. Какво ще рече това? Даден гей мъж си внушава, че трябва да изглежда “хетеро”, да се държи “хетеро”, да казва, че е “хетеро” и да “прави там, каквото прави с други мъже” тайно в килера. Считайки казаното, как можем да очакваме гей/би мъжете свободно и спокойно да бъдат себе си? Това включва гей/би мъжете, които са си направили труда да излязат от килера, както и онези, които биха искали да го направят. Когато някой влезе в приложенията за гей запознанства и веднага започнат да го бодат в очите фрази като “хетеро” / “str8”, идващи от гей/бисексуални мъже, тогава гей общността продължава да е просто един незрял тийнейджър.

Правил си анален секс без предпазни мерки?

Тествай се безплатно и анонимно за ХИВ, ако са изминали 45 дни от секса. Кликни ТУК, за да си избереш удобна за теб локация.