Беърбек и хепатит C | животът на гей мъжете не е порно филм

0
953
беърбек и хепатит C
беърбек и хепатит C

Беърбек (от английското „bareback”) e сексуално проникване (като анален секс) без предпазни мерки. Вече десетилетия наред гей и би мъжете се наслаждават на порно без употребата на кондом. От 2012 година насам, много порно актьори ползват PrEP, хапчето против ХИВ. Днес, част от тях са допълнително ваксинирани и за хепатит А, B и HPV – трите сексуално предавани инфекции, за които има ваксини. При практикуването на анален секс без кондом обаче, има шанс да се предаде хепатит C. Следователно, трябва да си поговорим за беърбек и хепатит C.

Секс без предпазни мерки

Понятието „предпазни мерки“ постоянно се изменя. Не съществува т.нар. напълно обезопасен секс. Кондомът винаги може да се скъса. Ваксините срещу хепатит А и B и HPV може да не са поставени. PrEP таблетките може да са изпити твърде рано или твърде късно. Но все пак, има титанична разлика между употребата на всички предпазни мерки (PrEP или PEP, кондом, ваксини) и никакви предпазни мерки. Тоталният беърбек (секс на голо) е ситуация, в която човек не употребява никакви предпазни средства срещу инфекции по време на секс. При по-грубо проникване анусът може да се разрани доста лесно. Появата на ранички по ректума (или направо кръв) е реален сценарии, при който беърбек и хепатит C ходят ръка за ръка.  

Твоят живот не е порно филм

Реалните взаимоотношения между гей/би мъжете не са сценарии от порно филми. За голямо съжаление обаче, достатъчно много представители на общността забравят да направят тази разлика. Като резултат се случват ненужно много първосигнални сексуални изживявания между тотални непознати. Регулярно се оказва, че сексът не е вълнуващата спонтанна случка, изгледана в порното. Но идентично на филма, се е случил анален секс без предпазни мерки. Реална възможност за предаване на хепатит C.   

Беърбек и хепатит C – време е да се тестваш

Ако си правил анален секс без предпазни мерки, изследването за хепатит C вирус е силно препоръчително. Харесай си удобно място за безплатен и анонимен тест като кликнеш ТУК.