Гей приложения | Добри практики за безопасност при запознанства

0
3589
Дискретен
Дискретен

Изброените практики са приложими в зависимост от целта на запознанството. При някои хора е просто секс за 15 минути, при други е секс за два часа, при трети е разходка, вечеря и секс. Може и без секс. Независимо от целта, бъди наясно със следното:

 • Какво е истинското му име? “АКТИВЕН” може би е привлякъл вниманието ти в приложението, но е хубаво да знаеш с кого ще правиш нещо, каквото и да е то.
 • Попитай за неговия мобилен номер. Добра идея е да се чуете по телефона, преди да се срещнете. Това може да ти помогне да разбереш повече за него и какво да очакваш (или да не очакваш).
 • Кажи на приятел какво ще правиш. Не е нужно да споделяш подробностите с приятел за това, което планираш да правиш, но се увери, че си казал на някого, че излизаш на среща.
 • Обсъди очакванията си за срещата. Независимо дали се срещате просто за секс, разходка или повече, направи сметка, че и двамата сте на една и съща вълна. Ако това е секс, разберете се какво горе долу искате да правите сексуално.
 • Срещнете се на публично място. Това е по-лесно, когато уговорката е за разходка, бар, ресторант или кино. Ако целта е секс и примерно той идва у вас, посрещни го на главния вход за всеки случай. Това ще ти помогне да разбереш дали той изглежда така, както е описал в профила си. Безброй много хора мислят, че изглеждат на 30, написали са, че са на 30, но обективно са на много повече. В такъв момент, ти си в правото си да изразиш разочарование и да не го поканиш, но го направи културно.
 • Подготви се да кажеш не. Когато се отнася за секс, „не“ винаги означава „не“. Разбрали сте се, че няма да се ползват наркотици и попърс, но въпреки това той вади нещо от чантата си и нарушава вашата уговорка? Срещата е само за орален секс, но той внезапно настоява за анален? Добре помисли ти на каква вълна си. Ако не си ОК с това, което се случва, директно кажи „не“.
 • Скрий ценностите си. Все пак се виждаш с човек, когото не познаваш. Дори нещата да вървят добре, за всеки случай прибери на сигурни места своите ценности. Това важи и за лекарствата, ако живееш с ХИВ и си на антиретровирусна терапия.
 • Знай границите си. Ако много добре знаеш, че не си падаш по определени неща – фистинг, риминг, наркотици, писинг и др. – еднакво добре ги комуникирай с него. По-добре без секс, отколкото неприятен секс.  
 • Помисли добре относно наркотиците. Има реални смъртни случаи заради наркотици. Това не е спестено на гей мъжете. Наркотичните вещества променят твоите възприятия за реалността и могат да те направят изключително уязвим. Ако се намираш в компания на човек, или група от хора, когато внезапно започват да се ползват наркотици и не се чувстваш сигурен относно това, което се случва, просто кажи „не“ или се възползвай от най-удобния момент за да напуснеш сградата незабелязано. Особено ако усещаш странно поведение или агресия. Не дължиш нищо на човек, или група от хора, които са спестили съществена част от своето поведение.   
 • Той е „дискретен“? Помисли добре в какво се въвличаш и какво искаш от срещата. Ако е „дискретен“ до степен „няма да ти дам снимки в лице“, това освен разочароващо – след като го видиш как изглежда и не ти допадне – може да е манипулативно и опасно. Един крайно дискретен гей/би мъж може да има връзка, може да е женен, да има и деца. Особено ако търсиш нещо сериозно и си възприел своята хомосексуална ориентация, дори един умерено дискретен мъж идва с МНОГО багаж, багаж от който ти се е наложило сам да се отървеш. Прецени дали нещо сериозно изобщо е възможно в случая. Искаш зрял и уверен човек до себе си или мъж-бебе, който се страхува от сексуалната си ориентация и иска да те върне обратно в килера?  
 • Говори смело за сексуално предаваните инфекции. Въпросът „чист ли си“ е признак на неинформираност и почти тотална гаранция, че човекът, който го задава, не е ваксиниран срещу HPV, хепатит А и B и не се тества за гонорея и хламидия. Странно е, че идеята за „чист ли си“ често се свежда само до ХИВ. Има ХИВ-негативни гей мъже, които умират от рак на ануса, предизвикан от HPV, и такива, които живеят с трайни щети нанесени им от нелекуван сифилис.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here