Общност | гей сексът е изключително разнообразен и много повече от „активен или пасивен?“

0
4278
Гей секс
Гей секс

Хетеронормативният свят все още възприема гей мъжете като ходещи клишета.

Успоредно с това, в рамките на гей общността, все още твърде много гей мъже виждат и себе си и другите като ходещи сексуални клишета.

Постоянно се случва! Не, не вече изтърканият въпрос „кво те кефи?“. Предният такъв: „а или п?“.

Наистина? Чисто сексуално, аз съм просто активен или пасивен в твоите очи?

Толкова много време е изминало от mIRC и култовият в началото на 21-ви век канал #gay, когато повечето гей мъже с някакво осъзнаване за сексуалната си ориентация влизаха там за да си поговорят с някого.

Приятният секс и достигането до оргазъм (свършване) между двама гей мъже не се измерва само с анален секс. Има толкова много опции.

Всъщност е тъжно, че понякога трябва да изминат години, преди даден гей мъж да разбере, че сексът, който е правил с гаджето или с когото му се налага от сайтове и приложения за запознанства, не му харесва.

Не само това, различни хора могат да си падат по различни неща в зависимост от партньора, ситуацията и начинът, по който се чувстват в даден момент.

Замисли се: чисто сексуално, с един човек можеш да се чувстваш по-доминантен, с друг – по-пасивен, а с трети просто да искаш да се целувате и лъскате заедно. С четвърти, може да ти се прави всичко.

Ограничението „активен или пасивен“ не пресъздава реалната картинка в гей общността. Фетишизирането на само едното или другото от много гей мъже, не значи, че чисто сексуално, това е всичко, което е на разположение.

Гледаш порно? Колко често една сцена се измерва с това само единият да е пасивен, а другият активен? Вероятно си попадал на порно, където има само орален секс? Само фистинг? Само писинг? Романтика преди секс и след това и двамата порно актьори са верс?

Ако си наясно с част от изписаното до сега, тоест, че твоите сексуални и интимни предпочитания не се измерват в „активен/пасивен“, ясно заяви как се чувстваш пред партньора си или непознатия човек от Grindr, с който вероятно искаш да правиш нещо. Искаш само орален? Кажи го. Искаш нещо по-лежерно и чувствено? Кажи го. Прави ти се нещо по-хард? Кажи го.

Независимо от секса, който правиш, не забравяй да се грижиш за своето сексуално здраве. ХИВ инфекцията се предава най-лесно чрез необезопасен анален секс. За повече информация относно сексуално предаваните инфекции, натисни тук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here