Нестандартните неща в гей секса защо са често определяни като „перверзии“?

0
623

Колко често в Grindr или Planetromeo изниква въпросът:

„Някакви перверзии?“.

И след известно време чат, да се окаже, че човекът задаващ въпроса си пада по секс на открито, фистинг, или писинг. Тези практики са перверзии?

Когато се говори конкретно за секс, появата на термина „перверзен“ не е рядкост.

Но идеята, че сексът, по който даден човек си пада и е успоредно определен от самия него като перверзия, не е ли странна?

Все пак определението за перверзия в контекста на секс е:

„сексуално поведение, което се счита за ненормално и неприемливо“.

Тоест, самият човек, който ползва термина „перверзии“ за сексуални практики, които харесва, смята, че прави ненормални неща? В контекста на неговата свободна воля, сам дава такова определение за нещата, по които си пада?

Нужно ли е да ги определя като „перверзии“? Не е ли по-логично да каже: „хей, аз си падам по фистинг“, примерно?

Ползвайки думата „перверзия“, не си ли бием автогол, асоциирайки се с термин, който хетеро-нормативното и често хомофобно общество иска да ни залепи така или иначе?

Освен това, по презумпция, не следва ли заключението, че всичко, което е малко или много по-различно от общоприетата норма, е перверзия? Сексът между мъже? Това че си гей?

Двама гей мъже, които си падат по фистинг и правят фистинг, перверзни ли са, или просто правят секса, който знаят, че им харесва?

Има по-конкретни дефиниции, които можем да ползваме. Дефиниции, които добре описват част от нещата, които много гей мъже имат предвид, когато говорят за „перверзии“ и „перверзен ли си?“.

Определения на Cambridge dictionary:

ФЕТИШ

„сексуален интерес към предмет или част от тялото, различни от половите органи”

КИНК

“необичайно, странно и вероятно вълнуващо, особено по начини, включващи необичайни сексуални актове”.

И „фетиш“ и „кинк“ вече регулярно се употребяват като категории в платформите за запознанства и по-ясно, по дефиниция, насочват към т.нар. „перверзии“, за които не малко гей мъже говорят.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here