АЙВЪР става част от AIDS Action Europe

0
834

Фондация АЙВЪР вече е член на AIDS Action Europe – едно от водещите обединения в борбата срещу ХИВ / СПИН.

AAE е регионална мрежа, която събира разнообразна група от повече от 420 неправителствени организации, национални мрежи и групи, базирани в общността. Това са организации предимно занимаващи се с ХИВ / СПИН в 47 страни, обхващащи европейския регион на Световната здравна организация.

Обхватът на работата на AIDS Action Europe е изграден върху създадената Стратегическа рамка 2018-2021.

Визията на AAE

Хората в Европа и Централна Азия, които са засегнати от и уязвими заради живото-застрашаващите и хронични инфекции ХИВ / СПИН, туберкулоза и вирусен хепатит, да могат да водят възможно най-пълноценен и продуктивен живот, без стигма, дискриминация и преследване и достъп до необходимата превенция, лечение, грижи и подкрепа.

Мисията на AAE

Засилване на гражданското общество да работи за по-ефективен отговор на епидемиите от ХИВ / СПИН, туберкулоза и вирусен хепатит в Европа и Централна Азия. Стремеж към най-добрите стандарти за защита на правата на човека и универсален достъп до превенция, лечение, грижи и подкрепа, преодоляване на неравенствата в здравеопазването и съсредоточаване върху ключовите засегнати групи от населението.

Мисията на АЙВЪР

Фондация АЙВЪР е единствената организация в България със 100% фокус върху здравето на гей, бисексуалните и другите мъже, правещи секс с мъже. Към този момент, организацията главно работи по ХИВ / СПИН проблематиката, защото ХИВ инфекцията продължава да афектира диспропорционално гей мъжете в България и Европа.