Гей мъжете с ХИВ – съществува ли “дискретно” щастие?

0
784
Гей мъжете с ХИВ
Гей мъжете с ХИВ

Приложенията за гей запознанства преливат от хора, които търсят щастието. Само с един конкретен човек. Дискретно. Голяма част от тези хора не са излезли от килера. За тях ще минат месеци, години или десетилетия, за да осъзнаят, че тяхната дискретност относно сексуална им ориентация е основната пречка за баланс в живота. Подобно е и с гей мъжете с ХИВ. Ако твоят ХИВ статус е голяма тайна, балансът и щастието винаги ще са на разстояние от теб. 

Не мога да говоря за своя ХИВ статус

Ако си от гей мъжете с ХИВ, твоят статус не е нужно да бъде публично достъпна информация. Независимо от това, другата крайност на тотално избягване на разговор за факта, че живееш с ХИВ, е автогол. Основна жертва на такова поведение е твоето ментално здраве. На ежедневна или ежеседмична база. Кога последно наистина ти олекна за определена тема? Почти сигурно, когато най-накрая си успял да говориш с някого по темата. Необходимо е да се научиш да говориш за своя ХИВ статус. Това е единственият начин да осъзнаеш, че животът с ХИВ е нормалното нещо, което е. 

Ще компенсирам своята тайна с перфектния начин на живот

Първо, няма перфектни неща. Второ, няма как да имаш “перфектен живот”, ако не можеш да говориш за своя ХИВ статус. Това е идентично с онези гей мъже, които имат идеалното тяло, красиво документирани пътешествия в Инстаграм, снимки от партита (на които се правят на щастливи), но са в килера относно своята хомосексуална ориентация. Подобно на сексуалната ориентация, ХИВ не е нещо, което се появява на епизодичен принцип. Ти си гей всеки ден. Живееш с ХИВ? Ти живееш с ХИВ всеки ден. Баланс и щастие са възможни, само ако ти си човекът, който стои зад волана в своя живот. Началната стъпка за такъв вид контрол е способността да можеш да говориш свободно за себе си. 

Част ли съм от групата на гей мъжете с ХИВ?

Твоят ХИВ статус може да е само положителен или отрицателен (позитивен или негативен). Ако не знаеш своя ХИВ статус, можеш да се тестваш безплатно и анонимно за ХИВ още днес. Харесай си удобен адрес, като кликнеш ТУК