Гей секс | говори за сексуално предавани инфекции с партньорите си

0
853
гей секс
гей секс

Хубавият гей секс е онзи без сексуално предавани инфекции. Серологичните тестове с венозна кръв са златният стандарт за изследване на ХИВ, хепатит и сифилис. Кръвните тестове, обаче, не са достатъчно добри при детекцията на гонорея, хламидия, микоплазма, трихомони и др.

Аз само лапам, няма смисъл да се тествам за инфекции

ОК, но сифилис, гонорея и хламидия се предават достатъчно лесно, дори ако само лапаш. За да разбереш дали имаш гонорея или хламидия в гърлото, трябва да си направиш тестове за тях с гърлен секрет.

Правя гей секс, ама аз съм активен и само чукам

Дори да си на 100% активен (топ), ако не ползваш кондоми или пък ползваш само ПрЕП против ХИВ, определено трябва да се тестваш за всички сексуално предавани инфекции. За да разбереш дали имаш гонорея и хламидия в уретрата (пениса), трябва да бъде тествана твоята урина. От друга страна, ако си бил пасивен без кондом, трябва да се изследваш за тези инфекции с ректален секрет.

Нямам симптоми, защо да се тествам за ХИВ и други инфекции?

При наличието на повечето сексуално предавани инфекции често не се наблюдават симптоми. Иначе казано, не си мисли, че в тялото ти няма инфекция, просто защото не забелязваш симптоми. Ако правиш секс с повече от един партньор, дали само орален, дали само анален и независимо от твоята позиция, силно препоръчително е да се тестваш за всички сексуално предавани инфекции на всеки 3 или 6 месеца. Тази добра практика ти гарантира добро здраве, защото единствено регулярното тестване може да хване една инфекция достатъчно рано. Не само това, но регулярното тестване помага и на твоите сексуални партньори, редовни или случайни. Ако имаш положителен резултат за която и да е сексуално предавана инфекция, не се срамувай да информираш хората, с които правиш или си правил секс. Така помагаш и на себе си и на тях.

За съжаление, ХИВ продължава да е „гей секс“ територия

ХИВ се предава лесно чрез анален секс без предпазни мерки. Тествай се за ХИВ още днес. Кликни ТУК, за да си избереш удобен за теб обект на територията на България. Ще бъдеш изследван безплатно за ХИВ с тест от четвърто поколение.