Аз съм гей мъж, но никога не съм се тествал за ХИВ

0
393
Аз съм гей мъж
Аз съм гей мъж

Независимо дали си гей мъж на 20 или 65, ако правиш или си правил анален секс, изключително важно е да се тестваш за ХИВ. С ХИВ вече се живее нормално, но само ако знаеш, че го имаш.

Аз съм гей мъж, който ползва кондоми, нямам нужда от ХИВ тест

Грешиш. Дори да ползваш кондоми (презервативи) без изключение, те се късат по-често, отколкото предполагаш. Също така, след секса, хората масово не проверяват, дали кондомът се е скъсал. Освен това, в редки случаи, кондомът може да се изхлузи по време на секс, особено ако сексуалният акт продължава дълго време. Последно, но не по значение, има и случки, в които твоят партньор може да свали кондома без да ти каже.

Моногамен гей мъж съм и имам пълно доверие на партньора си

През последните 5 години с фондация АЙВЪР са се свързвали поне дузина ХИВ-позитивни гей мъже, които уверено твърдят, че са моногамни и/или винаги ползват кондоми с постоянния си партньор. След като тези мъже имат ХИВ, повече от очевидно е, че някъде, някак се е случил секс без предпазни мерки. Освен това, твоят партньор може да твърди, че прави секс единствено и само с теб, но това отговаря ли на реалността? Лъжите и изневерите не са типични само за хетеросексуалните двойки, те се срещат и сред гей мъжете.

Напълно здрав съм си, защо да се тормозя с тестове за ХИВ?

На първо място, наличието на ХИВ инфекция в твоето тяло може с години да протече без забележими симптоми. Това са години, обаче, в които твоята имунна система се уврежда и влошава. Не само това, но ако не знаеш, че имаш ХИВ, в периода, в който нямаш никакви симптоми, ти можеш да заразиш един или няколко от твоите сексуални партньори.

Къде мога да се тествам за ХИВ?

Тествай се за ХИВ, безплатно и анонимно, с тест от четвърто поколение, на повече от 200 локации на територията на България. Кликни ТУК, за да си избереш удобен за теб адрес. Препоръчително е да са изминали 45 дни от последния секс без предпазни мерки, преди да се изследваш за ХИВ с тест от четвърто поколение.