Асфалтната себичност напомня за Бай Ганьо гей мъжете

0
966

Наистина е трудно да се намери точен термин за себичния гей мъж, който се страхува от сянката си, но е отявлен егоист.

Много често този мъж не е жертва на хомофобия. Изминало е доста време. Той твърди пред себе си, че е ОК с това, което вижда в огледалото. Вече е удобно. Килерът му позволява да моделира себе си спрямо ситуацията. Да лъже когато и както му е удобно. Приел е факта, че вероятно ще продължава да иска да бъде „дискретен“ (каквото и да означава това). Бидейки в килера, той се смее на вицове за педали, нещо коренно различно от това да си OUT и да имаш власт над този термин и едва тогава да се смееш на тези вицове (ако действително са смешни за теб). Той не иска да парадира с нищо, но понякога парадира своята омраза спрямо хората със същата сексуална ориентация.

За съжаление, себичността не се свежда само до т.нар. „дискретни“ гей мъже. Има голямо количество гей/би мъже, които живеят по-скоро открито, но се държат крайно егоистично и/или лъжат без да им мигне окото:

  • Той е написал, че е на 29, но реално е на 39, защото всички негови „приятели така казват“, защото „така съм преценил“.
  • Той е висок 170, но е написал, че е висок 175, защото „защо не!“
  • Той пуши, пие и ползва наркотици, но „на теб не ти влиза в работата да питаш за тези неща“.
  • „естествено, че съм чист“, но тества ли се за всички сексуално предавани инфекции? Или все още ХИВ = СПИН?

Огледай се добре в Grindr, защото част от гей мъжете активисти в България лъжат за едно или няколко от изброените неща в профилите си.

Милен Цветков умря от безочливо безхаберие по пътищата, но това поведение в стил ТОТАЛНО НЕ МИ ПУКА се наблюдава в платформите за гей запознанства 24/7.