Гей порно – нещо, което реалният секс не е

0
384
гей порно или гей реалност
гей порно или гей реалност?

Подобно на наложените нереалистични стандарти за мъжка красота, съществуват проблеми, произтичащи от гледането на порно. Перфектната Инстаграм снимка рядко има общо с това, как даденият мъж изглежда в реалния живот. Същото е и със секса, който гледаш в гей порно филм – той се различава от секса в действителността.    

Секс, който ти доставя удоволствие VS секс в гей порно

В гей порно вселената ясно и категорично имаш секс изпълнение (пърформънс). Това е секс, който пресъздава определена сексуална фантазия на филм. Този филм, обаче, не е реалност. Не само това, но е напълно възможно порно актьорът/ актьорите да не изпитват особено удоволствие от вида секс, който правят. Защо го правят? Защото това им е работата. В крайна сметка, обаче, всеки от нас иска да има приятно сексуално изживяване, благодарение на което да стигне до оргазъм. Изпълнението, което гледаш в гей порно филма за теб ли е? Задай си някои важни въпроси. “Това харесва ли ми?”. “Имам ли нужда от дадения сексуален акт, който гледам?“. “Какво ме кара да стигна до оргазъм и не е ли редно да търся гей мъже със сходни интереси?”.

“Искам да правя секс с всеки, който изглежда готино” е капан

Това, че някой изглежда физически привлекателно, не означава, че той е добър в леглото. Отделно, някои хора, които изглеждат много добре, могат да са егоистични и заинтересовани само от собственото си удоволствие. Има гей порно филми, които пресъздават именно такива ситуации. Лошите последствия, особено за хора, които имат скромен (или никакъв) сексуален опит, са създаването на грешни представи за това какво означава да правиш секс или какво значи сексуално удоволствие. Не само това, но порно филмите не пресъздават разнообразните начини, по които хората се запознават и комуникират в реалността. На свой ред, много гей младежи и мъже, може да останат с впечатлението, че не е нужно да се говори за секс и сексуално съгласие преди и по време на секса.