Кросдресинг | Разговор с гей мъж, който понякога прави секс в женски дрехи

0
242
кросдресинг с цел секс
кросдресинг с цел секс

АЙВЪР: Благодаря, че се съгласи да проведем този разговор относно кросдресинг. Би ли ни се представил с твои думи и би ли описал кросдресинга по начин, по който ти го разбираш?

БАРБИ: Аз съм гей мъж, на 35 години, който от време на време обича да се облича в женски дрехи. Кросдресингът за мен е… Ами, при мен нещата започнаха още като дете, когато започнах да се обличам с дрехи и обувки на майка ми. Тогава не е било възприемано като кросдресинг.

АЙВЪР: Имаш ли спомен на каква възраст започна да се обличаш с дрехите на майка ти?

БАРБИ: О, съвсем малък. Откакто се помня общо взето. Беше нещо съвсем естествено. Не го смятах за нещо грешно докато моите родители не ми втълпиха, че е грешно. Тогава започнах да го правя скришом от тях.

АЙВЪР: Твоите родители кога се опитаха да ти втълпят, че това да се обличаш в женски дрехи е нещо грешно?

БАРБИ: Като станах първи клас. Баща ми го представи по начин, по който каза, че аз вече съм голям и имахме уговорка, че едва ли не трябва да престана с тези игри. Но иначе също искам да направя уточнение, че не искам да бъда жена. Аз харесвам това, че съм мъж. Не съм анализирал дотолкова дълбоко какво предизвиква желанието ми понякога да се обличам в женски дрехи. Всичко започна с тези детски игри. В последствие ми беше интересно все повече и повече да обличам дрехи, да слагам перуки, токчета, докато в един момент не придобих пълния облик на жена. Имаше период в тийнейджърството, в който не съм го правил, но после желанието се възроди наново.  

АЙВЪР: След като с баща ти имахте тази уговорка, ти престана ли да се обличаш в женски дрехи?

БАРБИ: Не. Правих го тайно. Дали с дрехи на майка ми, дали с някой чаршаф, който го правя на рокля. Може би го правих веднъж седмично, когато моите родители не бяха вкъщи.

АЙВЪР: Какво ти дава цялото усещане?

БАРБИ: Доставя ми някакво удоволствие. Щастие. Беше като игра. Като станах тийнейджър и започнах да се осъзнавам сексуално, сигурно имаше и някакъв сексуален контекст, но тогава не е било споделено с партньор. Като по-малък вероятно съм го възприемал като тайна игра.

АЙВЪР: А днес?

БАРБИ: Преди няколко години, а и вече живеейки сам, успях да събера цялостния образ: грим, коса, токчета, абсолютно всичко. Това е нещо, което исках да направя. Исках да се видя в този вариант. Като се видях в този цялостен вид, реших, че ще ми е интересно да пробвам секс по този начин. Нямах партньор в онзи момент, бях сам, живеех сам, имах достъп до всички аксесоари, защото вече можех да си ги купя от интернет. Може би като съм бил на 20, вероятно не е можело да си ги купя от интернет, а и съм се притеснявал да си взема перуки и токчета от магазини. Сега вече осъзнавам, че аз съм кросдресър. Не съм транс (транссексуален), не съм и драг кралица, защото драг кралицата прави пърформънс.

АЙВЪР: Тоест, нямаш желание да правиш пърформънс като драг кралица?

БАРБИ: Може би имам. Но донякъде се притеснявам. Няма я и сцената. Има и конкуренция, а аз не съм такъв характер.

АЙЪВР: В момента твоят кросдресинг кога се изразява?

БАРБИ: Напоследък го правя, когато ще се виждам с някой партньор за секс. Но е важно да отбележа, че това е изключение. Вероятно правя секс в кросдрес варианта си един път на няколко месеца. Просто имам такива периоди, в които това ми е интересно. Искам да се видя в този образ.

АЙВЪР: Колко време ти отнема за да се превъплътиш в твоя кросдрес образ?

БАРБИ: В най-бързия вариант е поне час.

АЙВЪР: Кросдресингът е доста популярен в гей общността. Според теб това на какво се дължи?

БАРБИ: Според мен е по-популярен напоследък. Преди не се говореше особено за това нещо, а дори някой да го правеше вкъщи, това беше тайна. Не го коментирахме. Поне аз не съм го коментирал с приятели или с близки. Напоследък е… хайде, не модерно, но може би някои гей мъже така си намират по-лесно секс с т. нар. “любопитни хетеро мъже”. Поне така чувам и от други хора, с които контактувам.

АЙВЪР: Чуваш какво по-точно от други хора?

БАРБИ: Ами, че някои го правят с тази цел. За да бъдат с т. нар. “хетеро мъже”. Може би е някакъв фетиш. Също мисля, че има такава тенденция, съдейки по профилите в интернет, просто станаха повече кросдресърите в приложенията за запознанства.

АЙВЪР: Но тези уж хетеро мъже, са напълно наясно, че правят секс с мъж, нали така?

БАРБИ: Да. Поне от моя опит. Аз никога не съм криел факта, че съм мъж. Когато някой ме заговори, дори да не разбере, че аз съм мъж, аз си казвам, независимо, че си го пише в профила ми. И понеже повечето от тези хора не знаят какво значи “кросдресър”, казвам, че съм “травестит” или “мъж облечен като жена”.

АЙВЪР: Думата травестит е обидна, според много членове на ЛГБТ+ общността. Тоест, този термин не е умрял?

БАРБИ: Знам, че думата “травестит” е обидна, но просто така човекът отсреща разбира по-лесно. Иначе ми се налага да влизам в обяснителен режим. Но с две думи, директно си казвам, че съм мъж. Това не го крия, с цел да излъжа някой и да го примамя. Хората, които идват при мен, са напълно наясно при кого идват и с какъв човек се виждат. Повечето от тях имат опит преди това. Има и случаи, когато им е за първи път, но в повечето случаи вече имат опит.

АЙВЪР: Добре, това какво ни казва за тези уж хетеросексуални мъже? Те знаят, че отиват при друг мъж, който се облича като жена само за случая и който не е транс, нали така?

БАРБИ: Парадоксално е, защото те реално правят секс с мъж. Независимо че аз съм с женски дрехи, с женска визия, аз съм мъж и не се самоопределям като транс. Не ходя в ежедневието си по този начин, ходя си като момче. Ясно е, че тези мъже имат някакви задръжки да бъдат с мъж. Не знам защо. Вероятно се притесняват да го признаят пред себе си или пред обществото и това им е някаква вратичка, тоест, да кажат “аз имам такъв фетиш”. При някои от тях вероятно наистина е фетиш, но според мен при повечето е извинение просто за да могат да бъдат с мъж под някаква форма. Ясно е, че може да ги възбужда целият кросдрес образ, но те търсят мъжкото в мен. Търсят пениса ми. Интересното е, че при първата среща, тези мъже наистина се държат доста хетеро и взимат активната страна в секса. Но при повторни срещи, много от тях започват да ме пипат по пениса, някои започват директно да ми лапат, за което аз нямам нищо против. Доста често се стига до ситуацията, в която някои от тези мъже искат аз да ги чукам.

АЙВЪР: Тоест, доста често тези уж хетеро мъже, които държат ти да си в женски дрехи, рано или късно искат да ти лапат или да бъдат изчукани от теб?

БАРБИ: Да. Абсолютно. И те стават доста перверзни. Искат да ми гълтат спермата и др. Също е интересно, че те си го искат, без аз да подтиквам нещата в тази посока.

АЙВЪР: Какъв е твоят ХИВ статус?

БАРБИ: Позитивен съм от няколко години. Започнал съм ХИВ терапията. Вече съм неоткриваем.

АЙВЪР: Би ли споделил с широката публика какво е “неоткриваем”?

БАРБИ: “Неоткриваем” означава, че след като вече приемаш терапия, ти си безопасен за своите сексуални партньори и не можеш да им предадеш по никакъв начин ХИВ. Нито чрез орален, нито чрез анален секс. Каквато и роля да си и независимо дали ползваш презервативи.

АЙВЪР: С мъжете, които идват при твоя кросдрес вариант, какъв е диалогът за секс с предпазни мерки и изобщо има ли такъв?

БАРБИ: Диалог рядко има. Мога да кажа, че доста често, тези мъже тръгват да проникват в мен без презерватив и без изобщо да се обсъди темата за безопасен секс. Тук все пак е важно пак да се каже, че аз не застрашавам здравето на тези хора, защото съм с неоткриваем ХИВ. Но е интересно как понякога след като приключи аналният секс без кондом, има коментари от сорта на “ама ти сега здрав ли си?”, което е малко като след дъжд качулка. Съответно аз не разкривам своя ХИВ статус пред тях, защото все пак все още има доста голяма стигма. Също така, понякога им казвам, че съм на ПрЕП (хапчето, което предпазва от ХИВ) и смея да кажа, че хората масово не знаят какво е ПрЕП.

АЙВЪР: Всичко, което ти описваш ме кара да се замисля още повече за обвинителната фраза “той ме зарази”, която понякога се ползва от хора, които имат ХИВ или друга сексуално предавана инфекция. Реалността сякаш ни подсказва, че доста хора напълно съзнателно правят анален секс без предпазни мерки и без никакъв диалог за предпазни мерки.

БАРБИ: Странно е наистина. Имал съм няколко случаи в които даденият мъж, който прониква в мен без кондом и без да сме говорили нищо за различните инфекции, шеговито да каже “ще те убия, ако ме заразиш с нещо”.

АЙВЪР: Как се предпазваш от другите сексуално предавани инфекции?

БАРБИ: Ползвам доксициклин след секс, за да се защитя от сифилис, хламидии и др. Пия го по схемата две таблетки от 100 мг наведнъж, не по-късно от 72-рия час след секса, както съм чел на сайта на San Francisco AIDS Foundation.

АЙВЪР: Как се предпазваш от хепатит?

БАРБИ: Имам ваксина за хепатит А и B.

АЙВЪР: Това е много хубаво. Говорейки за ваксини, имунизиран ли си против HPV (човешки папиломавирус), който може да доведе до рак на ануса, гърлото, пениса и др.?

БАРБИ: Все още не съм, но го обмислям.

***

Ти не знаеш своя ХИВ статус? Тествай се безплатно и анонимно с ХИВ тест от четвърто поколение (антиген и антитела) в над 200 лабораторни обекта в България. Кликни ТУК за да си харесаш адрес.

Фондация АЙВЪР е единствената организация със 100% фокус върху здравето на гей/би мъжете в България.

Това интервю е проведено от Явор Конов, председател на фондация АЙВЪР. Кросдрес името на интервюирания е променено с цел запазване на неговата анонимност.